Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Momme "mm" vægt !

(momme)

I lang tid har silke pyjamas været tænkt som et luksuriøs køb og at kun de meget rige kunne tillade sig at få fornøjelse af silke. Selv om det er rigtigt, at silke pyjamas er dyre, betyder det ikke, det er uden for rækkevidde, vi forsøger at have silke i alle prisklasser.
De bedste silke pyjamas er lavet af 100 procent cocoon silke, har en tråd optælling over 1016 tråde per cm, har en momme optælling af omkring 19, og er vævet på en måde, der giver silken et satin agtig udseende, det er ren luksus mod huden.

Momme? Hvad er det?
Jeg undrede mig også, da jeg først dykkede ned i en verden af silke og silke pyjamas og silke sengetøj. Jeg har altid troet at den bedste måde at bedømme kvaliteten af silkestof var, at se på deres trådantal. Jo flere tråde des bedre pyjamas, hvilket giver mening, fordi trådantal måler, hvor mange tråde der er på hver centimeter af materialet, så et højt trådantal betyder en bedre kvalitet af stof, som vil holde til gentagene tøjvask. Da jeg første gang læste, at momme vægt skulle med i overvejelserne blev jeg forvirret, fordi jeg ikke anede, hvad det var, og hvorfor det var vigtigt.
Momme vægt er en standard måde at måle vægten af silke og en almindelig måde at måle perler. Momme udtales ligesom ordet ”mommy”.
For silkepyjamas anses en momme vægt på 12-16 for god kvalitet, silke pyjamas i intervallet 19-25 mm er af meget høj kvalitet. Meget lavere end 12 vil resultere i en pyjamas, der ikke er så holdbar pga. silken er tyndere.
Standarden for måling af momme vægt er ved hjælp af et stykke stof, der er 100 yards langt og 45 inch bredt. Hvis det stykke stof vejer 19 pound så er momme vægten af denne silke 19mm.
Jo højere momme vægten des tungere er stoffet, hvilket betyder en større mængde silke er blevet anvendt i væveprocessen.
Silkepyjamas er typisk syet i 16-19 Momme
Momme vægt normalt vist som ”mm” .

Momme Vægt
Japansk måleenhed traditionelt til at beskrive vægten af silkestof. Mommes udtrykker vægt i pounds, af et stykke materiale af størrelse 45 inches ved 100 yards. Alternativt, ifølge definitionen, en en momme et stykke silkestof 25 meter x 1,49 inches (et areal på 1341 kvadrat inches eller omkring 0,8652 kvadratmeter) ville veje 3,75 gram. Dette gør det silke momme lig med ca 3,62 gram pr squar e yard eller 4,33 gram per kvadratmeter.

Ordet momme udtales ”mor” og er markeret med symbolet ”mm.” Jo højere momme nummer den heaver stoffet og mere silke, der blev brugt til fremstilling af det stykke stof. Den sædvanlige række momme vægt for forskellige vævninger af silke er:

1. Charmeuse            -        12 til 22 mm
2. Chiffon                  -        6-8 mm (kan udføres i dobbelt tykkelse, dvs fra 12 til 16 mm)
3. Crepe de Chine   -        12 til 18 mm
4 .Gauze                    -         3 til 5 mm
5. Georgette              -        8-12 mm
6. Habutai                 -        5-16 mm
7. Organza                 -       4-6 mm
8. Raw Silk                -        35 til 40 mm (tungere silke synes mere ”uldne”)

Kilde: https://texeresilk.com/article/silk_information_dictionary