Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Silke beklædningsgenstande er sart luksus og skal behandles med forsigtighed, hvis de behandles godt vil du have smukke silke produkter i mange år.

Download PDF vejledning til fjernelse af pletter

Fjern pletter på 60 sekunder
Skyl pletten under iskoldt vand, lad vandet løbe så det er iskoldt.
Du kan skylle dit tøj i håndvasken men endnu bedre er, at skylle pletten med en bruser og iskoldt vand. Der skal være fuld tryk på bruseren. Skyl på begge sider af stoffet for at få pletten helt væk. Hvis pletten på tøjet ikke er helt væk, kan du tage almindeligt husholdningssalt og gnide på pletten og igen i iskoldt vand. Salten øger ionstyrken så det sidste af pletten forsvinder.

NYHED
Jeg bruger ligesom mange af vores kunder tid på, at fjerne pletter fra mine silkeprodukter. Søndag faldt jeg over denne video Fjernelse Plet og afprøvede metoden med det samme.
Det virkede helt fantastisk. Jeg dækkede pletten med bagepulver, lagde et klæde over pletten og strøg med strygejernet. Tjekkede om pletten var væk, og ellers fortsatte jeg lidt endnu.
Er lykkelig for jeg fandt denne metode og ville lige dele den med jer

Sådan slipper du af med pletter på silke Tøj

Før jeg deler nogle tips om, hvordan du fjerner pletter fra silkestof. Vil jeg gerne dele nogle fantastiske fakta om dette luksuriøse stof.

 1. Vi ved alle, at silke er produceret af silke orm men vidste du, at det tager omkring 30.000 silkeorme til at producere 5,45 kilo rå silke.
 2. Silkeorme, der udelukkende fodres med morbærblade producere den bedste silke.
 3. Det siges også, at sove med silke sengetøj er godt for huden, på grund af forekomsten af aminosyrer i silke.
 4. Det er et naturligt selvregulerende stof dvs. det er køligt om sommeren og varmt om vinteren.

Så, næste gang du lægger din hånd på silkestof, så husk hvad der er gået forud for, at skabe denne delikate luksus og behandl det varsomt.

Sådan renser du din silke, let og lige til.

 1. Selvom silke er varme regulerende (i.e. kølende når det er varmt og varmt når det er koldt) så kan man stadig komme til at svede i det, men hvis uheldet er ude og man har kommet til at lave et par 'pandekager' i armhulen af sin smukke silke skjorte/tshirt, så er midlet såre enkelt. Vand og eddike blandes halvt om halvt og hældes på et blødt stykke stof (eller den bløde side af en REN køkkensvamp), herefter dubbes det på pletten og skylles efter med lunken vand (30 grader celsius).
 2. Brug fortyndet ammoniak(Salmiakspiritus) til at få deodorant pletter ud af silken
 3. Hvis du har fået te og/eller kaffe på din silke, renses det bedst ved at dubbe området med lunken vand og så varsomt gnubbe lidt glycerin på pletten. Vent i en halv times tid og skyl derefter med lunken vand.
 4. For at fjerne chokoladerester skal du bruge en opløsning af Ethanol (denaturet alkohol) og salmiakspiritus. De blandes halvt om halvt, påføres kun på pletten og renses derefter med lunken vand.
 5. Pletter forårsaget af alkohol er lettest at fjerne lige efter de er sket. Når det lige er sket kan lunken vand og en varsom hånd klare tricket, men ved mere hårdlivet pletter kan glycerin påføres, lad det sidde i en halv time og derefter skyl det af med lunken vand.
 6. Oliepletter kan fjernes ved hjælp af talkumpulver eller majsmel. Drys pulveret ud over pletten, lad det sidde i 20 minutter, derefter fjernes overskydende pulver og området renses i lunkent vand.


Selvom det kan være rart selv, at kunne tage sig af sine silkeprodukter, især hvis der er opstået en nødsituation, så er det altid sikrest at sende silken til et professionelt renseri.

 Må og må ikke!

 Nedenfor er nogle punkter, der bør holdes for øje, mens du fjerner pletter fra dine silke produkter derhjemme.

Gode råd når du renser din silke.

 1. Aldrig brug varmt vand for at rense din silke, da det vil forvride stoffets struktur.
 2. Aldrig brug noget der indeholder klor på din silke
 3. Aldrig brug salmiakspiritus i dets rene form på silken. Fortynd det med vand i ratioen 2:1
 4. Aldrig vrid silken for at presse vand ud af det
 5. Lad vær med at udsætte stoffet for varme, da det skader dets glans og struktur
 6. Hvis du skal stryge din silke, vær sikker på at stoffet er fugtigt, da varme skader det og evt. stryg det indefra, så der ikke kommer skader på noget der kan ses.
 7. Aldrig brug plast til at opbevare din silke i, brug instedet uld eller andet stof.
 8. Brug ikke blegemiddel på din silke, da det vil skade farven i tøjet
 9. Lad din silke lufttørre for, at vedligeholde dets glathed og glans. Hold det fra solen og tørretumblere.

Har selv haft held med, at lægge mit silke i iskoldt vand og salt. Se link for hvordan du gør.
http://politiken.dk/forbrugogliv/guides/ECE2434862/60-skarpe-sekunder-fjern-blodpletter-med-to-midler-du-altid-har-ved-haanden/