Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

For at bevare silkens egenskaber og for at sikre optimal holdbarhed og blødhed!

Brug altid enzym-fri vaskemiddel!

Download vaskeanvisning PDF

Vigtig information størrelser

Vaskemiddel med enzymer nedbryder silken og mørner den med tiden og holdbarheden reduceres og egenskaberne forsvinder.

Vi anbefaler at du behandler silken som du vil behandle uld.
Må ikke vaskes for ofte, istedet kan du hænge silken til luftning efter brug. Silke vil holde sig frisk længe!
Vælg altid den rigtige størrelse for at opnå den bedste varmeeffekt og for at øge holdbarheden.

Silke kan maskinvaskes som finvask ved en temperatur på max. 30° i en vaskepose, med et mildt og altid enzym-frit vaskemiddel.

Vask i vaskemaskine vil reducere holdbarheden på dine silke produkter. Ønsker du lang levetid og holdbarhed bør du vaske dine silke produkter i hånden.
1. Vask ikke 16momme silke i vaskemaskine.
2. Ønsker du at vaske 19, 22 og 30momme silke i vaskemaskinen så brug en vaskepose.
 
Når du tager dit nye silke i brug

Silke er en investering, der kan vare i årevis under de rette betingelser. Desværre, hvis silken ikke bliver behandlet ordentligt de første par gange de bruges og vaskes, kan silken hurtigt mister glød og glans. Silken skal vaskes omhyggeligt i hånden mindst de første par gange.

Eksperter foreslår, at man i stedet for at bruge en vaskemaskine bør vaske nyt silke i hånden med lunkent vand, silke vaskemiddel, og gnid meget forsigtigt under rensningsprocessen. Silken bør ikke have lov til at gennemvæde i længere. Silken skal derefter mod indersiden af ​​et tomt badekar, balje eller håndvask. Silken pakkes ind i et stort håndklæde og vrides forsigtigt for at fjerne vand. Desuden kan silken hænges til tørre enten indendørs eller udendørs, men ikke i direkte sollys, der kan beskadige silkefibrene

Vi forhandle enzymfri sæbe så det kan købes sammen med silke produkterne.

Brug ikke pulveriseret vaskemiddel, shampoo eller opvaskemiddel.

Bland aldrig hvid silke med andre farver.
Brug en vaskepose.

En vaskeanvisning fra producenten bør følges nøje da man ellers risikere at ødelægge sit silke.

Hånd vask af silke:

Blød klædestykket op i lunkent vand og en mild sæbe løsning (enzymfri). Skyl i klart, lunkent vand, indtil al sæben er væk. Derefter fyldes vasken igen og der tilføjes en kvart kop hvid eddike til den sidste skylning. Eddike neutraliserer enhver rest af sæbe, og gør det muligt at skylle sæben helt ud genoprette stoffets naturlig glans, eddike gør en stor forskel. Giv stoffet en sidste skylning med, koldt vand til fjernelse af eddike lugt. Du kan bruge et strygejern med lav-medium temperatur mens silken stadig er lidt fugtig, læg et bomuldslagen eller andet linned på strygebrættet. Brug altid en lille mængde af et mildt enzymfrit vaskemiddel.

Bemærk: Hvis der er mange detaljer og broderier på produktet så tjek altid med butikken hvor du har købt varen hvis du er i tvivl om hvordan produktet kan vaskes.

Rens af silke:

Fortæl renseriet, at tøjet er lavet af silke, så det ikke blive placeret i et kar med jeans og andre beklædningsgenstande, der kan skade dit silke produkt. Nogle renserier bruger opløsninger, der ikke er velegnet til silke.

Maskinvask af silke:

Kontroller at fabrikanten virkelig hævder silken kan vaskes i maskine. Vask på silke/uld/håndvaske program vaskemaskine. Man kan med fordel bruge en vaskepose til sit silke dette vil mindske eventuelle skader fra vaskemaskinen.

Hvis du ikke er sikker på at vaskemaskinens og vaskemaskinens sæbeskål er tømt for enzymholdigt vaskemiddel. Bør du vaske dine silke produkter i hånden, da blot de mindste rester af enzymholdigt sæbe kan nedbryde silkefibrene.

Silke rengørings tip: For at holde hvid silke hvid. Brug ikke blegemiddel eller produkter, der indeholder blegemiddel. Til at fjerne gulning, tilsættes 3 eller 4 spsk hvid eddike til et bassin med koldt vand. Sved og klistret deodorant pletter er et problem for alle silke stoffer.

VIGTIGT
Vær opmærksom på at Silke ikke tåler parfume og deodoranter. Lad deodoranten tørre inden du tager silke produkter på kroppen.

 HUSK SILKE ER SELVRENSENDE OG SKAL IKKE VASKES OFTE MEN BLOT HÆNGES TIL LUFTNING.

Se video om pletfjerning